Informasjon til elever og foresatte

GRØNT NIVÅ

Dokke er dyktige og motiverte, villige til omstilling og til å finne løysing. Elevrådstyret fortel oss at dokke får det til, men sjølvsagt ikkje perfekt. Det er betre å vera på skulen.
No får me lov til å ha alle dagar på skulen. Det er me glade for!

Frå måndag morgon vert det vanleg timeplan for alle. Me skal vera på grønt nivå. Det er framleis reglar som gjeld, men det klarar me ei stund til.

Generelle smittevernråd
     Praktiser god hånd- og hostehygiene
     Vaksiner deg
     Hold deg hjemme ved sykdom
     Test deg for covid-19 ved nyoppståtte luftveissymptomer
Munnbind
Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder.

Det betyr at de skal ha munnbind på bussen frå og til skulen.

Karantene og testing
Dersom du tester positivt skal du ta kontakt med coronasenter og ta PCR test. Du vil da få veiledning om karanteneregler som gjelder. Du skal også sende melding til kontaktlærer eller avdelingsleder.

Nærkontakter som er hustandsmedlem eller tilsvarende nær den smittede skal i smittekarantene i 10 døgn etter siste nærkontakt.

Her er det unntak og mange endringar - sjekk Helse Norge.

Øvrige nærkontakter har ikke karanteneplikt, men anbefales å teste seg 3 dager etter nærkontakt, og ny test 2 dager senere (dag 5). Vær ekstra oppmerksom på symptomer i 10 dager. Ved symptomer: Bli hjemme og test deg.

Elever i klasse er øvrige nærkontakter og gjeld oss på skulen.
Me har testar på skulen. Dersom tilsett eller elev i ein klasse får påvist Covid vil heile klassen få tilbod om test på dag 3 og 5 her på skulen. Du kan sjølvsagt teste deg sjølv heime.

Me vonar alle på at dette er tegn på meir normalisering og at me kan få ein god vår med mykje læring og sosialt samvære.

Helsing frå Åse, rektor